Csodás török körút Isztambultól Ankarán át Antalyáig!
Csomag tartalma
 • 7 éjszaka szállás 2 fő részére 3 - 4 - 5 csillagos nívós hotelekben
 • Félpanziós ellátás (svédasztalos reggeli és vacsora)
 • Repülőjegy és reptéri illeték Budapest - Isztambul és Antalya - Budapest útvonalon
 • Repüléshez kapcsolódó szolgáltatások: feladott és kézipoggyászok, repülőtéri check-in
 • Magyar nyelvű csoportkísérő az utazás során
Ft
2 fő, 7 éj, félpanzió, szállás + repülőjegy, illeték, transzfer
Indulások
Utalvány részletei és extrák
Választható szolgáltatások
 • Útlemondási biztosítás: 3 700 Ft / fő
 • Baleset- és poggyászbiztosítás: 4 520 Ft / fő
 • Kultúracsomag (tartalmazza az alap kirándulásokhoz tartozó belépőket, idegenvezetést): 53 980 Ft / 2 fő
 • Fakultatív programok: a helyszínen foglalhatók, pontos információ a helyszínen kapható. Minimum létszám szükséges a program megrendezéséhez.
Egyéb információk
 • Utazás leírása:
 • 1. Nap: Érkezés Törökországba ➡ Repülés Budapestről Törökországba átszállással. Kollégánk a repülőtéren fogadja, majd a szállodában frissítő welcome drinkkel üdvözli Önöket. Munkatársunk minden tudnivalót megoszt Önnel az előttünk álló héttel kapcsolatban. Két éjszakára szállás Isztambul környékén.
 • 2. Nap: Hippodrom-Kék mecset-Topkapi palota-Fakultatív Boszporusz ➡ Isztambulban, a Boszporusz büszke nagyvárosában, a Selyemút egykori utolsó állomásánál elbűvölő módon keveredik a keleti mesék és a mai kor világa. Sziluettjét titokzatos minaretek, a Boszporuszon átívelő függőhíd, az Aranyszarv-öböl opálos víztükrén úszó hajók határozzák meg. A reggeli után az egykori Hippodromhoz látogatunk el, mely gyülekezési helyként szolgált. Itt megtekintünk három ókori emléket. Emellett belépünk a káprázatos Kék Mecsetbe, melyet az iszlám világ kiemelkedő szent helyeként tartanak számon. Felkeressük a Topkapi palotát, mely évszázados méltóságában a Szeráj-csúcsról tekint le, az Aranyszarv-öböl és a Márvány-tenger között. Falai között szultánok éltek. A szeráj ma is az egykori oszmán birodalom erejét sugározza, és kincseit őrzi. Fakultatív program (kb. 30 euró/fő): varázslatos hajóút a Boszporuszon. Ne szalassza el az alkalmat, hogy a világ egyik legizgalmasabb hajós kalandja során mesés képek elevenedjenek meg Ön előtt! Ősidők óta a gazdagok és hatalmasok privilégiuma volt Ázsia édesvizein utazni. A két part, Európa és Ázsia között szeli hajónk a hullámokat, míg csodálattal adózhatunk a múlt és jelen megkapó, harmonikus együtt létezésének, a ragyogás és a letisztult szépség kontrasztjának. A távolban számos festői homlokzat, impozáns erőd, mesés palota körvonalai rajzolódnak ki. Visszatérés a hotelbe.
 • 3. Nap: Ankara- Abatóliai civilizációk múzeuma-Atatürk mauzóleum ➡ A reggeli után kijelentkezés a hotelből, majd ezt követően Törökország fővárosába, a mintegy 5,5 millió főnyi népességű Ankarába utazunk. A függetlenségi háború után Ankara vált az újonnan megalakuló köztársaság és a modern Törökország jelképévé. Felkeressük az Anatóliai Civilizációk Múzeumát, melyben páratlan régészeti kincseket tekinthetünk meg. Következő állomásunk a Mustafa Kemal Atatürk Mauzóleum, mely az államalapító előtt tiszteleg, és egyúttal a város szimbólumaként is ismert. Szállás Ankara környékén.
 • 4. Nap: Kappadókia-Uchisar ➡ Utazás Kappadókiába, melynek területe bizarr sziklakúpokkal teletűzdelt fantasztikus holdbéli tájra hasonlít, ahol a tufaképződményekbe barlangtemplomokat és lakásokat vájtak az itt lakók. Uchisarban az egyik legnagyobb tufakúpnál élvezhetjük (kívülről) a tájra nyíló csodálatos kilátást. Ezt követően a szerzetesek völgyének vagy tündérkémények völgyének is nevezett Simeon-völgybe látogatunk. A tájat egy vulkán alakította ki, amelyből az ismételt kitörések során rengeteg vulkáni hamu rakódott a területre. A környék első lakói a 7. században érkeztek ide. Őket követték a későbbiekben a szerzetesek, és templomok, kápolnák, remetelakok, kolostorok kerültek kialakításra a tufából. Szállás Kappadókiában.
 • 5. Nap: Göreme ➡ A mai napon a Göreme Nemzeti Park területén található, freskókkal díszített barlangtemplomokat látogatjuk meg (az UNESCO Világörökség része). Itt a természet igazán bemutatta, milyen nagy fantáziával rendelkezik; a táj sziklafalakból, tufapiramisokból és kúpokból áll, mely képződmények úgy néznek ki a sok lyukkal, mint egy hangyaboly. Megismerkedünk a szőnyegkészítés hagyományának nemes folyamatával (a nyersanyag – a selyem, pamut és gyapjú – termelésétől kezdve egészen a késztermékig). Délután érdemes velünk tartani, fakultatív programlehetőségként: Ortahisar, a Szerelmesek Völgye és a föld alatti város vár Önre. Szállás Kappadókiában.
 • 6. Nap: Sultanhani-Antalya ➡ Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a hotelből. Elhagyjuk Kappadókia varázslatos-időtlen világát és Sultanhaniba, a híres szeldzsuk karaván menedékhez megyünk, ahol a múlt titkai tárulnak fel előttünk. Ezt követően a festői tájat teljes mértékben meghatározó, csodálatos Taurus-hegységen keresztül visszatérünk Antalya környékére, ahol az utolsó két éjszakát töltjük. Szállás Antalya környékén.
 • 7. Nap: Antalya-Karpuzkaldiran-vízesés ➡ Körutazásunk végén Antalyába látogatunk, amely a Török Riviéra egyik legszebb városa. Az országba látogatók népszerűségi listáján előkelő helyet foglal el, évente több millió turista keresi fel. A Taurus-hegység gyönyörű csúcsai és a régióra jellemző buja növényzet csodálatos látványt nyújtanak. Megnézzük a város szimbólumait, többek között a „rovátkolt” Yivli Minaretet, az óratornyot a Kalekapsi téren és a régi városfalat. Vár ránk egy ékszer, majd egy bőrmanufaktúra is, ahol kedvező áron juthatunk a török kézművesipar remekeihez. Utóbbiban egy divatbemutatót is élvezhetünk. A nap méltó befejezését a festői Karpuzkaldiran vízesés jelenti. Szállás Antalya környékén.
 • 8. Nap: Hazautazás ➡ A reggeli után a busz az indulás függvényében viszi ki Önöket a repülőtérre.
 • Fontos információk: Javasoljuk a Kultúracsomag megvásárlását, amivel megkapja az alap programhoz tartozó belépőket, és idegenvezetést. Tájékoztatjuk kedves utasainkat, hogy az útlevélnek érvényesnek kell lennie a visszatérés napjától számított minimum 6 hónapig! Fakultatív programok vásárlására a helyszínen nyílik lehetőség, helyi szolgáltatók szervezésében. A programváltoztatás jogát fenntartjuk! Az egyes időpontokon a csoportok indulásához min. csoportlétszám szükséges. Igyekszünk a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést.
Járat információk

Budapest - Isztambul és Antalya - Budapest útvonalon

Indulási időpontok és árak
Az időpontok tájékoztató jellegűek!
Fizetési lehetőségek
 • Átutalás

Megrendelés menete

Vedd meg a csomagot!
Egyeztess időpontot!
(vagy add ajándékba)
Élvezd az utazást!
Szálláshely leírása

Szállás nívós 3 - 4 - 5 csillagos szállodákban, svédasztalos reggelivel, vacsorával.

Lemondási és felhasználási feltételek

Az esetleges lemondással és a lemondás lehetőségével és feltételeivel kapcsolatban az utazási iroda fog tájékoztatással szolgálni, illetve e-tekintetben az utazási iroda által küldendő utazási szerződésben foglaltak a követendőek és irányadóak. A megrendelést követően a foglalni kívánt időpontot az utazási irodával egyeztetni szükséges. A sikeres időpontegyeztetést és az utazási iroda által küldött utazási szerződés elfogadását követően előrefizetéssel kell rendezni a csomag teljes díját, az utazási iroda által meghatározott fizetési feltéteknek megfelelően.

A megrendelt utalvány felhasználható a következő indulási időpontokban: alapáras indulási időpontok: 07.11, 07.25, 08.08, 08.15. 09.05, 09.15., feláras indulási időpont: 08.01., a szabad helyek függvényében, az utazási irodával előre egyeztetett időpontban.

Facebook kérdezz-felelek
Ft-tól
2 fő, 7 éj, félpanzió, szállás + repülőjegy, illeték, transzfer
Indulások
Utalvány részletei és extrák
 • Repülőjeggyel, illetékkel és transzferrel
 • Magyar nyelvű csoportkísérővel
Felhasználhatóság
Szeptember 19-ig
Felhasználhatóság
Szeptember 19-ig
Egyéb információk:
Alapáras indulási időpontok: 07.11, 07.25, 08.08, 08.15. 09.05, 09.15.
Feláras indulási időpont: 08.01.

Partnerünk a Premio Travel szerződésben garantálja, hogy mindent megkapsz, ami a csomagban le van írva.