A piramisok rejtélyének nyomában!

 • Kairó
 • 5 éj, 2 fő részére
 • Fontos! Felhasználható: 2023.11.08 - 2024.03.15. között
Így fizethetsz: Átutalás Bankkártya
A készlet erejéig!
294 900 Ft-tól
Biztonságos fizetési lehetőségek
Barátságos ügyfélszolgálat

Az ajánlat tartalma:


A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

 • 6 nap/5 éjszaka szállás 2 fő részére kétágyas szobában
 • Reggelis ellátás
 • Repülőjegy Budapest - Kairó/Sphinx - Budapest útvonalra
 • Kényelmi csomag
  • Ülőhelyek egymás mellett
  • Repüléshez szükséges dokumentumok kiküldése az utazás előtt
 • Repülőtéri illeték
 • Személyenként 1 db kézipoggyász (laptoptáska, női táska vagy kis hátizsák):
  • 1 db max. 40x30x20 cm
    

Választható kiegészítő szolgáltatások:

 • 1 db feladandó poggyász: 29.500 Ft/poggyász (10 kg)
 • 1 db feladandó poggyász: 41.500 Ft/poggyász (20 kg)
 • Elsőbbségi beszállás: 14.500 Ft/fő, mely a következőt tartalmazza:
  • Személyenként 1 db nagyobb kézipoggyász (max.10 kg-os 55x40x23 cm) garantáltan az utastérben szállítható
 • Csoportos transzferszolgáltatás: 9.900 Ft/fő/retúr
 • Privát transzferszolgáltatás: 20.500 Ft/fő/retúr
   

Egyéb költségek, felárak:

 • Helyi idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő!
   

Gyermekkedvezmény:

A gyermekárakról pontos árat irodánk a vásárlás elküldése után tud küldeni, melyhez javasoljuk átutalásos fizetési mód választását.
 

Menetrend: Az utazás menetrendszerinti járattal történik! (Tervezett menetrend, a légitársaság a menetrendváltoztatás jogát fenntartja!):

 • Budapest - Kairó/Sphinx: Indulás 15:50 Érkezés 20:15
 • Kairó/Sphinx - Budapest: Indulás 20:50 Érkezés 23:20
   

Egyéb információk:

Bankkártyás fizetés javasolt, átutalással történő fizetés esetén a lassabb ügyintézés miatt, egyes időszakokban a helyek elfogyhatnak.

Bemutatkozás

Egyiptomot az arab kultúra központjának tekintik, Kairót pedig a kultúra bölcsőjének. A város Egyiptom fővárosa, a Nílus folyó két partján és szigetein fekszik. A rejtélyes piramisok és a nagyváros egybeolvadása elsőre furcsa kontrasztot nyújthat. Egyetemek, főiskolák, színházak, múzeumok, felhőkarcolók és emlékművek sokasága is hozzátartozik a sokszínű városképhez, de az agglomerációba tartozó Gízában találhatók a gízai piramisok, az ókori Egyiptom leghíresebb emlékei is. Míg Kairó nyugati részén elsősorban modern kormányzati és üzleti épületek vannak, addig a keleti részen több ezer műemlék jellegű épület, főleg mecsetek, mauzóleumok, paloták találhatók. A történelmi óvárosban található iszlám építészeti remekművek és a gízai piramisok 1979 óta az UNESCO világörökség részét képezik.
 
Mit nézzünk meg?
 • Szfinx és a gíziai piramisok: A világ hét csodájának egyike, és egyben Egyiptom szimbólumai.
 • Egyiptomi Múzeum: A világ legjelentősebb ókori műtárgygyűjteményét őrzik itt. Többek között Tutanhamon fáraó kincseit is megtekinthetjük. A múzeumban sétálva igazi időutazásban vehetünk részt. 
 • Haszán szultán-mecsete: Kairó egyik legszebbnek mondott mecsete.
 • Al-Azhar-mecset: Kairó egyik legrégebbi mecsetje, 971-ben épült. Emellett a világ második legrégebbi oktatási intézménye, ma pedig a teológiai oktatás központja. 
 • Mohamed Ali-mecset: Kairó egyik legkülönlegesebb mecsete, az épület ugyanis az isztambuli mecsetek mintájára készült. Belseje hatalmas, impozánsan van díszítve. Jobb oldalán nyugszik Mohamed Ali.
 • Khan El Khalili Bazaar: Kis udvarok körül elhelyezkedő üzletek sokasága, a szappanportól a féldrágakövekig mindent kínálnak.
 • Szakkara: Egyiptomi falu Gíza tartományban, Kairótól 30 km-re. Itt található az ókori Egyiptom egyik fővárosának, Memphisznek legősibb temetője, 7 km hosszú nekropolisza. Magántemetkezésekre és uralkodók nyughelyéül egyaránt használták mintegy háromezer éven át. A leghíresebb Dzsószer fáraó, akinek síregyüttese, közepén az első piramissal, az ún. lépcsős piramissal az egyik legismertebb egyiptomi műemlék. A piramis tervezője és építője Imhotep volt, akit később istenként tiszteltek.

Tudnivalók

A jelen Ajánlat szerint létrejövő Szerződés az ÁSZF szerinti „nem lemondható”, ill. „nem visszatéríthető” Szolgáltatást is tartalmaz. Az kizárólag az ÁSZF 27.2 pontjában foglaltak szerint mondható fel. Ön felmondás esetén visszatérítésre a felmondás időzítése és a befizetett összegek figyelembevételével lehet jogosult.

Az ajánlat utazási csomagnak minősül, amelyről a tájékoztató ezen a linken található.

Érvényesség

Az utazás lehetséges időpontjai: 2023.11.08.-11.13., 11.15.-11.20., 11.22.-11.27., 12.08.-12.13., 12.13.-12.18., 2024.01.10.-01.15., 01.19.-01.24., 02.02.-02.07., 02.14.-02.19., 02.21.-02.26. és 03.08.-03.15. között.

Fizetési módok

Átutalás, Bankkártya

Fizetési feltételek

A foglaláshoz 60% előleget és a választható kiegészítő szolgáltatások költségeit kell kiegyenlíteni. Lehetséges fizetési módok: Átutalás, Bankkártya. Ajánlatunk a meghirdetett árakon a készlet erejéig foglalható, amennyiben a szabad helyek elfogytak az iroda haladéktalanul jelzi az utas felé. Az Utazási szerződés megkötését az Utas a weboldalról indítható „Megrendelés” elküldésével, és a Szállás és Utazás Kft. által közölt összeg befizetésével kezdeményezheti. Az utazás szervezője a Szállás és Utazás Kft. (Szállás és Utazás Kft., MKEH: U-001886).

Bemutatkozás

Egyiptomot az arab kultúra központjának tekintik, Kairót pedig a kultúra bölcsőjének. A város Egyiptom fővárosa, a Nílus folyó két partján és szigetein fekszik. A rejtélyes piramisok és a nagyváros egybeolvadása elsőre furcsa kontrasztot nyújthat. Egyetemek, főiskolák, színházak, múzeumok, felhőkarcolók és emlékművek sokasága is hozzátartozik a sokszínű városképhez, de az agglomerációba tartozó Gízában találhatók a gízai piramisok, az ókori Egyiptom leghíresebb emlékei is. Míg Kairó nyugati részén elsősorban modern kormányzati és üzleti épületek vannak, addig a keleti részen több ezer műemlék jellegű épület, főleg mecsetek, mauzóleumok, paloták találhatók. A történelmi óvárosban található iszlám építészeti remekművek és a gízai piramisok 1979 óta az UNESCO világörökség részét képezik.   Mit nézzünk meg? Szfinx és a gíziai piramisok: A világ hét csodájának egyike, és egyben Egyiptom szimbólumai. Egyiptomi Múzeum: A világ legjelentősebb ókori műtárgygyűjteményét őrzik itt. Többek között Tutanhamon fáraó kincseit is megtekinthetjük. A múzeumban sétálva igazi időutazásban vehetünk részt.  Haszán szultán-mecsete: Kairó egyik legszebbnek mondott mecsete. Al-Azhar-mecset: Kairó egyik legrégebbi mecsetje, 971-ben épült. Emellett a világ második legrégebbi oktatási intézménye, ma pedig a teológiai oktatás központja.  Mohamed Ali-mecset: Kairó egyik legkülönlegesebb mecsete, az épület ugyanis az isztambuli mecsetek mintájára készült. Belseje hatalmas, impozánsan van díszítve. Jobb oldalán nyugszik Mohamed Ali. Khan El Khalili Bazaar: Kis udvarok körül elhelyezkedő üzletek sokasága, a szappanportól a féldrágakövekig mindent kínálnak. Szakkara: Egyiptomi falu Gíza tartományban, Kairótól 30 km-re. Itt található az ókori Egyiptom egyik fővárosának, Memphisznek legősibb temetője, 7 km hosszú nekropolisza. Magántemetkezésekre és uralkodók nyughelyéül egyaránt használták mintegy háromezer éven át. A leghíresebb Dzsószer fáraó, akinek síregyüttese, közepén az első piramissal, az ún. lépcsős piramissal az egyik legismertebb egyiptomi műemlék. A piramis tervezője és építője Imhotep volt, akit később istenként tiszteltek.

Hasznos információk

A megadott árak 2 fő részére érvényesek, az időpontok és szezonok függvényében változhatnak. Az aktuális árakat a hotel leírásainál találod, melyek a szabad férőhelyek függvényében érvényesek. A gyermek- és pótágyárakról lekérés után tudunk bővebb tájékoztatást adni. Az ajánlatban feltüntetett elsőbbségi beszállás csak korlátozott számban áll rendelkezésre. Az utólagos poggyászfoglalás esetén az árak eltérnek az ajánlatban szereplő összegektől a légitársaság díjszabásának megfelelően, melyről külön tájékoztatást adunk. Az aktuális beutazási feltételeket kérlek ellenőrizd a Konzuli Szolgálat oldalán.

Az utazás szervezője

Szállás és Utazás Kft.
Székhely: 3525 Miskolc, Régiposta utca 9.
Levelezési cím: 1037 Budapest, Montevideo u. 9.
(Nincs személyes ügyfélszolgálat.)
Telefonszám: +36 20 415 4446 (Munkanapokon: 8:30-16:30)
E-mail: travel@maiutazas.hu
Engedélyszám: U-001886