Nyaralás Szardínia varázslatos szigetén!

 • Szardínia/Alghero
 • 4 éj, 2 fő részére
 • Fontos! Felhasználható: 2023.06.12 - 09.29. között
Így fizethetsz: Átutalás Bankkártya
A készlet erejéig!
319 900 Ft-tól
Biztonságos fizetési lehetőségek
Barátságos ügyfélszolgálat

Az ajánlat tartalma:

Tudtad, hogy teljeskörű biztosítással akár az indulás előtti 14 napban lemondhatod utazásod pozitív koronavírus teszt esetén? Részletekért kattints ide >>
 

 • 5 nap/4 éjszaka szállás 2 fő részére kétágyas szobában
 • Szállásoktól függően önellátás vagy reggelis ellátás
 • Repülőjegy Budapest - Alghero - Budapest útvonalra
 • Kényelmi csomag
  • Ülőhelyek egymás mellett
  • Repüléshez szükséges dokumentumok kiküldése az utazás előtt
 • Repülőtéri illeték
 • Személyenként 1 db kézipoggyász (kisméretű táska):
  • 1 db max. 40x20x25cm
    

Választható kiegészítő szolgáltatások:

 • 1 db feladandó poggyász: 23.000 Ft/poggyász (10 kg/db max. 55x40x20 cm)
 • 1 db feladandó poggyász: 31.500 Ft/poggyász (20 kg)
 • Elsőbbségi beszállás 23.000 Ft/fő, mely a következőt tartalmazza:
  • Személyenként 1 db nagyobb kézipoggyász (max. 10 kg-os 55x40x20 cm) garantáltan az utastérben szállítható
    

Egyéb költségek, felárak:

 • Helyi idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő!
   

Gyermekkedvezmény:

A gyermekárakról pontos árat irodánk a vásárlás elküldése után tud küldeni, melyhez javasoljuk átutalásos fizetési mód választását.
 

Menetrend: Az utazás menetrendszerinti járattal történik! (Tervezett menetrend, a légitársaság a menetrendváltoztatás jogát fenntartja!)

 • Budapest - Alghero: Indulás: 10:40 Érkezés: 12:40
 • Alghero - Budapest: Indulás: 12:45 Érkezés: 14:45
   

Transzfer:

 • A repülőtérről egyénileg tömegközlekedéssel vagy taxival van lehetőség eljutni a szálláshelyre
   

Egyéb információk:

 • Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás köthető (EUB biztosító Air & Cruise Top csomagja). Biztosítási feltételek >>
 • Teljes körű biztosítás kötése esetén (utasbiztosítás + útlemondási biztosítás) az indulás előtti 14 napban PCR teszt vagy antigén teszt alapján készült pozitív leletet elfogadja a biztosító lemondási okként. Érvényes: visszavonásig. Részletek >>
 • A repülőtérről egyénileg tömegközlekedéssel vagy taxival van lehetőség eljutni a szálláshelyre.
 • Beutazási inrofmációk: Megnézem most >>

Bankkártyás fizetés javasolt, átutalással történő fizetés esetén a lassabb ügyintézés miatt, egyes időszakokban a helyek elfogyhatnak.

Bemutatkozás

Alghero Északnyugat Szardínia legnagyobb üdülővárosa. A várost 1102-ben alapítja a genovai Doria család ebben a most is megtalálható erőd formában. 1353-ban az aragóniaiak (észak-spanyol közösség) legyőzik a genovai flottát. A hosszú ostromlást követően a város lakóit a Baleári-szigetekre telepítik, majd újranépesítik a várost Északkelet-Spanyolország lakosaival. Innen ered Alghero katalán nyelvjárása és spanyol behatása. A városban ma is sok katalán lakik, ezért is nevezik sokan “kis Barcelonának”. 
 
A majdnem 44 ezer fős Alghero lakosainak száma a nyári szezonban megduplázódik. Legtöbben csodálatos strandjaikról ismerik. Azonban a város hemzseg a hotelektől, éttermektől, kávézóktól, üzletektől. Mediterrán, szűk utcácskáival, pálmafákkal szegélyzett romantikus kikötői sétányával és végtelen homokos partszakaszával kétségtelenül Szardínia egyik legszebb városa. Az egész éves kellemes klímának köszönhetően a pálmák a város minden pontján jelen vannak. Alghero gazdag a látnivalókban, nem véletlen, hiszen már a kőkorszak óta lakott terület. A város környékén  számos régészeti emlék található, ahol a nurági civilizáció csonka, kúp alakú épületei még ma is láthatóak. Ezek közé tartozik a híres Anghelu Ruju temetkezési hely vagy éppen Palmavera, ami nyitva áll a látogatók előtt. Algherotól kb. 25 km-re találjuk a Capo Caccia-t, ami nem más, mint egy meredek mészkőszikla, melyet kevésbé a korallhalászatról, sokkal inkább a feltűnően kék tengerről és a fantasztikus panorámáról, de leginkább a Grotte di Nettuno-ról ismernek. A Grotte di Nettuno-t vagyis a Neptun-barlangot a 19. században fedezték fel és azóta is az egyik legismertebb és legkedveltebb turistalátványosság Alghero környékén és szinte egész Szardínia szigetén. A várostól nyugatra található, autóval vagy hajóval is megközelíthető. Az óváros ma is a genovaiak által épített várfallal van körülvéve. Érdemes egy sétát tenni a városfalon, mert csodás kilátásban lesz részünk a Capo Caccia irányába. Továbbá sok hangulatos étterem és bár van a városfal közelében, ahová beülhetünk egy pohár italra és élvezhetjük a kilátást vagy éppen naplementét is nézhetünk. Alghero méltán híres friss hal- és tengeri ételeiről. A városban számtalan jobbnál jobb étterem van, ahol meg is kóstolhatjuk a helyi specialitásokat. A katalán kapcsolat miatt természetesen még paellát is rendelhetünk, valamint sok étlapon szerepel a homár.

Tudnivalók

A jelen Ajánlat szerint létrejövő Szerződés az ÁSZF szerinti „nem lemondható”, ill. „nem visszatéríthető” Szolgáltatást is tartalmaz. Az kizárólag az ÁSZF 27.2 pontjában foglaltak szerint mondható fel. Ön felmondás esetén visszatérítésre a felmondás időzítése és a befizetett összegek figyelembevételével lehet jogosult.

Az ajánlat utazási csomagnak minősül, amelyről a tájékoztató ezen a linken található.

Érvényesség

Az utazás lehetséges időpontjai: 2023.06.19.-06.23., 06.26.-06.30., 07.03.-07.07., 07.10.-07.14., 07.17.-07.21., 07.24.-07.28., 07.31.-08.04., 08.07.-08.11., 09.04.-09.08., 09.11.-09.15., 09.18.-09.22. és 09.25.-09.29. között.

Fizetési módok

Átutalás, Bankkártya

Fizetési feltételek

A foglaláshoz 50% előleget és a választható kiegészítő szolgáltatások költségeit kell kiegyenlíteni. Lehetséges fizetési módok: Átutalás, Bankkártya. Ajánlatunk a meghirdetett árakon a készlet erejéig foglalható, amennyiben a szabad helyek elfogytak az iroda haladéktalanul jelzi az utas felé. Az Utazási szerződés megkötését az Utas a weboldalról indítható „Megrendelés” elküldésével, és az Utazok.hu Kft. által közölt összeg befizetésével kezdeményezheti. Az utazás szervezője az Utazok.hu Utazási Iroda (Utazok.hu Kft., MKEH: U-001739).

Bemutatkozás

Alghero Északnyugat Szardínia legnagyobb üdülővárosa. A várost 1102-ben alapítja a genovai Doria család ebben a most is megtalálható erőd formában. 1353-ban az aragóniaiak (észak-spanyol közösség) legyőzik a genovai flottát. A hosszú ostromlást követően a város lakóit a Baleári-szigetekre telepítik, majd újranépesítik a várost Északkelet-Spanyolország lakosaival. Innen ered Alghero katalán nyelvjárása és spanyol behatása. A városban ma is sok katalán lakik, ezért is nevezik sokan “kis Barcelonának”.    A majdnem 44 ezer fős Alghero lakosainak száma a nyári szezonban megduplázódik. Legtöbben csodálatos strandjaikról ismerik. Azonban a város hemzseg a hotelektől, éttermektől, kávézóktól, üzletektől. Mediterrán, szűk utcácskáival, pálmafákkal szegélyzett romantikus kikötői sétányával és végtelen homokos partszakaszával kétségtelenül Szardínia egyik legszebb városa. Az egész éves kellemes klímának köszönhetően a pálmák a város minden pontján jelen vannak. Alghero gazdag a látnivalókban, nem véletlen, hiszen már a kőkorszak óta lakott terület. A város környékén  számos régészeti emlék található, ahol a nurági civilizáció csonka, kúp alakú épületei még ma is láthatóak. Ezek közé tartozik a híres Anghelu Ruju temetkezési hely vagy éppen Palmavera, ami nyitva áll a látogatók előtt. Algherotól kb. 25 km-re találjuk a Capo Caccia-t, ami nem más, mint egy meredek mészkőszikla, melyet kevésbé a korallhalászatról, sokkal inkább a feltűnően kék tengerről és a fantasztikus panorámáról, de leginkább a Grotte di Nettuno-ról ismernek. A Grotte di Nettuno-t vagyis a Neptun-barlangot a 19. században fedezték fel és azóta is az egyik legismertebb és legkedveltebb turistalátványosság Alghero környékén és szinte egész Szardínia szigetén. A várostól nyugatra található, autóval vagy hajóval is megközelíthető. Az óváros ma is a genovaiak által épített várfallal van körülvéve. Érdemes egy sétát tenni a városfalon, mert csodás kilátásban lesz részünk a Capo Caccia irányába. Továbbá sok hangulatos étterem és bár van a városfal közelében, ahová beülhetünk egy pohár italra és élvezhetjük a kilátást vagy éppen naplementét is nézhetünk. Alghero méltán híres friss hal- és tengeri ételeiről. A városban számtalan jobbnál jobb étterem van, ahol meg is kóstolhatjuk a helyi specialitásokat. A katalán kapcsolat miatt természetesen még paellát is rendelhetünk, valamint sok étlapon szerepel a homár.

Hasznos információk

Az időpontok és szezonok függvényében az árak változhatnak. Az aktuális árakat a hotel leírásainál találja. Az árak 2 fő részére érvényesek. A gyermekárakról lekérés után tudunk bővebb tájékoztatást adni. A feltüntetett kedvezmények csak a szállás árakra értendőek, többnyire pótágyon. Kérésre minden időpontra tudunk alternatív hotelt ajánlani. Utólagos poggyászfoglalás többletköltséggel jár. Beszállókártya kiküldése után a poggyászok módosítására nincs lehetőség. Az utazáshoz a kiegészítő szolgáltatások közül a 10 kg-os feladandó poggyász és az elsőbbségi beszállás választható, melyek korlátozott számban állnak rendelkezésre. Tájékoztatjuk Önöket, hogy az úti okmánynak érvényesnek kell lennie a hazautazás napjától számított minimum 3 hónapig!

Az utazás szervezője

Utazok.hu Kft.
Székhely: 3525 Miskolc, Régiposta utca 9.
Levelezési cím: 1037 Budapest, Montevideo utca 9.
(Nincs személyes ügyfélszolgálat.)
Telefonszám: 06 20 444 5545 (Munkanapokon: 9:00-17:00)
E-mail: utazas@utazok.hu
Engedélyszám: U-001739